В українського населення погана фінансова грамотність, тому громадяни все частіше потрапляють у кредитні ями. Вони беруть кредит, не розбираючись у відсотках та не знаючи кінцевої суми, яку будуть зобов'язані сплатити. В результаті чого просто не оплачують заборгованість, яка постійно росте.

Цим користуються шахраї, які обіцяють видалити інформацію про кредит людини з усіх можливих бах, де вона зберігається, пише Обозреватель.

Так, у соціальних мережах є певні групи людей, які шукають своїх жертв. Людина, яка має значну заборгованість у банку й готова позбутися від неї чим швидше - їх ідеальний клієнт. Шахраї обіцяють, що після оплати їх послуг інформацію про кредит просто зникне.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Однак українцям потрібно пам'ятати - видалити інформацію про кредит неможливо.

У кожної організації, яка користується реєстром, є свій персональний номер. Але якщо навіть з усіх реєстрів зникне інформація про боржника, це зовсім нічого не змінить. Як пояснює прессекретар ПриватБанку Олег Серга, інформація про боржника в будь-якому разі залишається на його рахунку.

кредити
кредити

Внести зміни до реєстру практично неможливо. Всі організації мають свій певний номер і, якщо в одній з них раптом почнуть без причин видаляти прізвища зі списку, це відразу ж помітять. Більше того, видалити людини з реєстру можна тільки в тому випадку, якщо вона погасила свій борг перед організацією, яка внесла її дані.

Українців застерігають:

  • єдиний спосіб позбутися від кредиту – погасити його;

  • в Україні шахраї використовують різні схеми для того, щоб виманити гроші;

  • у Телеграм працюють цілі агенції, які збирають кошти за "погашення" кредитів.

Нагадаємо, що Коломойський вперше заговорив про виведення $5 мільярдів з ПриватБанку: "Бредні показують".

Як повідомляв портал Знай.ua, ПриватБанк прибрав улюблену функцію українців: масові скарги розривають Мінфін.

Також портал Знай.ua писав, що "ПриватБанк" розпрощався з "полуничкою".