У п'ятницю, 11 жовтня, в Москві помер радянський космонавт Олексій Леонов – перша людина, яка вийшла у відкритий космос.

Про трагедію повідомила помічниця Леонова, передає ТАСС.

На момент смерті йому було 85 років.

Олексій Леонов

Довідка

Народився 11-й радянський космонавт 30 травня 1934 року в селі Листвянка Західно-Сибірського краю (зараз - Кемеровська область).

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У 1937 році його батько, який працював ветеринаром, був репресований, а всю сім'ю вигнали з хати.

Олексій Леонов

Після закінчення середньої школи вступив по комсомольській путівці в 10-ту Військову авіаційну школу початкового навчання льотчиків в Кременчуці, яку закінчив у 1955 році, відразу після цього продовжив навчання в Чугуївському військовому авіаційному училищі льотчиків.

Леонов став першою у світі людиною, яка вийшла у відкритий космос. Сталося це в 1965 році.

Олексій Леонов

У 1975 році він взяв участь в першому спільному космічному польоті "Союз-19" і Apollo. Двічі був нагороджений званням Гроя Радянського Союзу.

Нагадаємо, що космонавт, двічі Герой Радянського Союзу Валерій Биковський помер на 85-му році життя, повідомили в середу в російському Центрі підготовки космонавтів (ЦПК).

"27 березня на 85-му році життя помер льотчик-космонавт СРСР, двічі Герой Радянського Союзу полковник Валерій Федорович Биковський", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомляв Знай.uа, у США помер легендарний музикант: 4 Оскара і 10 Греммі.

Також Знай.ua писав, мумія роками "жила" по-сусідству з тернополянами.