Космонавт, двічі Герой Радянського Союзу Валерій Биковський помер на 85-му році життя, повідомили в середу в російському Центрі підготовки космонавтів (ЦПК).

"27 березня на 85-му році життя помер льотчик-космонавт СРСР, двічі Герой Радянського Союзу полковник Валерій Федорович Биковський", - сказав співрозмовник агентства.

Биковський входив в число перших 20 льотчиків, відібраних для польотів у космос (перший загін космонавтів).

Перший політ Валерій Биковський здійснив 14-19 червня 1963 року в якості пілота корабля "Восток-5". Брав участь у спільному польоті "Восток-5" і "Восток-6", пілотом якого була перша жінка-космонавт Валентина Терешкова. Вдруге Биковський літав у космос 15-23 вересня 1976 року, був командиром корабля "Союз-22".

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У ході третього польоту - з 26 серпня по 3 вересня 1978 року - був командиром екіпажу четвертої експедиції відвідин орбітальної станції "Салют-6" по програмі "Інтеркосмос". Разом з космонавтом-дослідником 3игмундом Йеном (НДР) стартував на кораблі "Союз-31", повернувся на "Союз-29". Загальна тривалість трьох польотів в космос, скоєних Валерієм Биковським, склала 20 діб 17 годин 48 хвилин 21 секунда.

Раніше ми писали, що в Україні раптово помер знаменитий український актор театру козацького бою Віктор Лейнерт. Про це в неділю, 24 березня, повідомляє видання "Бізнес.медіа" з посиланням на Facebook "Запорізькі Січові Козаки".

"Наливайко, ти пішов як справжній козак, на коні. Нехай земля тобі буде пухом. Ти завжди з нами", — йдеться в повідомленні.
За даними джерела в суботній ранок, 23 березня, Віктор Лейнерт їхав на коні з іншими козаками по дорозі на Хортиці. В якийсь момент йому стало погано.
"Раптом йому стало погано, і він впав з коня. На місце події приїхала бригада швидкої допомоги, проте врятувати його не вдалося", розповіли очевидці трагедії.