До 15 жовтня всі українці, які хочуть отримати субсидію під час нового опалювального сезону, повинні написати відповідну заяву. Тепер робити це не обов'язково тільки в "Ощадбанку", ви можете обрати будь-який банк з 38 запропонованих і провести процедуру оформлення пільги.

Монетизація субсидій вже повним ходом в дії, але якщо у вас є борги за комуналку понад 340 гривень, то на руки гроші вам не видадуть, вони підуть на погашення боргів. Андрій Нікончук, експерт у сфері житлово-комунальних послуг, стверджує, що після запуску опалювального сезону, число боржників навряд чи зменшиться.

Отримання субсидії

"Ми побачимо, як стрімко вона (заборгованість, - ред.) буде накопичуватися, зокрема внаслідок платежів за опалення і гаряче водопостачання", - пояснює ситуацію Никончук.

Як ми повідомляли раніше, під час опалювального сезону 2019-2020 рр. також скоротилась субсидована кількість газу: з 4,5 куба до 4.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

У державний бюджет на 2020 році грошей на субсидії виділили на 8 млрд менше, а це значить, що число субсидіантів буде стрімко знижуватися.

Жінка підраховує коммунаку

Ілля Несходовський, директор Інституту соціально-економічної трансформації, пояснює скорочення субсидій збільшенням заробітної плати: "Українці стали отримувати більше. Реальна заробітна плата зросла, збільшується пенсія. Для когось вони значні, для когось ні".

Нагадаємо, раніше хто отримає субсидії: озвучено одна умова, пощастить не всім.

Також Знай.uа писав про мінімальну пенсію і виплати малозабезпеченим: скільки отримуватимуть українці після перерахунку.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що радіти українцям залишилося недовго: хто з субсидіантів повинен повернути гроші.