Колишній посол Грузії в Україні (2000–2007, 2009–2013 роках), а також президент Асоціації платників податків України Григол Катамадзе зміг отримати громадянство України. Про це повідомляють в асоціації.

Так, колишній дипломат подав свої документи в міграційну службу після того, як у травні 2019 року відкрито звернувся до глави української держави Володимиру Зеленському.

"Я витримав всю офіційну процедуру, зібрав всі документи – навіть довелося з'їздити в Грузію і привезти деякі звідти. Я чесно здав іспит на знання української мови в Інституті філології університету імені тараса Шевченка – така довідка є в необхідному переліку документів. Коли треба було розповісти щось усно на довільну тему, я почав розповідати про зміни в податковому законодавстві. Члени комісії витримали хвилин десять", – поділився він.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Потім 5 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ про надання йому українського громадянства. А 24 вересня експосол Грузії отримав тимчасове посвідчення. До того ж, згідно з процедурою, йому необхідно було вийти з грузинського громадянства протягом 2 років. Указ вже підписав грузинський президент.

"Це зважене рішення. Мене з Україною пов'язує майже 39 років життя. В Україні я отримав освіту, і все, чого я досяг потім у житті, було закладено саме тут. Я почуваю себе боржником перед цією країною і хочу бути їй корисним – особливо зараз, коли бачу початок реальних змін. Я хочу брати активну участь у суспільно-політичному житті України", – заявив Григол.

Нагадаємо, що Саакашвілі подав у суд за видворення з України.

Як повідомляв портал Знай.ua, глава президентської партії "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що потрібно відкрити ринок землі в Україні і дозволити продавати землю іноземцям.

Також портал Знай.ua писав, що на пресмарафоні президент України Володимир Зеленський анонсував подвійне громадянство в Україні.