День краватки

Цей день відзначають щороку 18 жовтня в багатьох країнах, хоча у свята і немає офіційного статусу. Воно стає все популярнішим. У моду краватка увійшла ще при Людовику XIII. Але була і подоба краваток, які взяли початок від шийних хусток, які використовували ще раніше. У соціальних мережах свято відзначають різними конкурсами, вікторинами та майстер-класами по зав'язуванню вузлів краваток.

День Аляски у США

Цей день відзначають на честь річниці приєднання Аляски до США в 1867 році. Раніше ця територія належала Російській імперії. Саме свято заснували в США в 1917 році. День Аляски – державне свято, яке відзначають з особливим розмахом.Проводять урочисті церемонії та багато масових святкових заходів.

Фестиваль шоколаду в Перуджі

Це найграндіозніший фестиваль в Європі, темою якого є шоколад. Він триває щороку 10 днів в італійському місті Перуджа. На ці дні експерти і любителі шоколаду збираються в цьому місті і кожен рік популярність фестивалю зростає. Зараз сюди приїжджають близько мільйона гостей, серед яких близько 200 виробників шоколаду з різних країн. Крім святкових гулянь організовують і серйозні заходи: виставки, уроки кулінарії, лекції по шоколадній майстерності. Професіонали можуть обмінятися думками на семінарах і поділитися досвідом.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • Святителів Петра, Олексія, Іони, Филипа, Ермогена і Тихона, Московських і всієї Руси чудотворців.
  • Мучениці Харитини Амісійської.
  • Пісний день.

Харитини – перші полотна

За церковним календарем у цей день відзначається пам'ять святої мучениці Харитини, що постраждала за віру на початку 4 століття. Наші предки приступали до домашніх справ, займалися ткацтвом і робили полотна. Дівчата збирались разом і займалися рукоділлям, під час якого співали. Чоловіки ж виготовляли валянки.

Народні прикмети на 18 жовтня

Іменини в цей день

Олександра, Олексій, Гаврило, Григорій, Денис, Євдоким, Ермоген, Інокентій, Кузьма, Макар, Матвій, Петро, Тихон, Філарет, Філіп

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.