В церковному календарі це день вшанування пам'яті апостола Фоми, одного з 12 учнів Ісуса Христа. Інші назви свята: «Хома», «Фома Хлібник», «Фома Невірний», «Денис Позимній і Хома», «Великі крома».

Спочатку Фома був звичайним рибалкою в Галілеї. Але почувши проповідь Христа, він кинув дім і всі справи і пішов слідом за Ісусом. Після воскресіння, коли Спаситель явився учням, Фоми не було поруч. Тому він не повірив словами апостолів. Сам Ісус з'явився перед ним через 8 днів і навіть дозволив доторкнутися до ран. Фома розкаявся у зневірі, потім жив і проповідував у багатьох куточках світу.

Чого не можна робити 19 жовтня

Це дуже небезпечний енергетично день, ви можете стати жертвою ненавмисного пристріту. Якщо хтось вас похвалив або буркнув щось недобре скажіть тричі: "Твої мови - тобі в плечі, твої думи - тобі в суми." Заздрити і думати погано про когось теж не можна. Якщо у вас багато образ, то не висказуйте їх близьким, а скажіть у відкрите вікно. Тоді вітер віднесе всі слова, не буде скандалу, а душа ваша заспокоїться. Також намагайтеся тісно не контактувати з малознайомими людьми.

Народні прикмети на 19 жовтня

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо на Хому вітру немає, чекай швидких холодів.
  • 19 жовтня купчасті хмари на небі з'являються в цьому році в останній раз.
  • Якщо дим 19 жовтня стелиться, то незабаром варто чекати непогоди.
  • Хто народився на Хому — багатим буде доживе до старості.
  • Якщо 19 жовтня земля покриється снігом, справжня зима розпочнеться 22 листопада.
  • Якщо випаде сніг у Фомин день 19 жовтня, а на деревах ще є листя, то він скоро розтане.
  • Якщо на Хому побачити північну птицю – можна чекати ранніх холодів.
  • На Хому окраєць хлібна дається тому, хто здоров'ям не сильний.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.