Відомо, що в Україні активно розвивається сфера озброєння, а деякі види зброї навіть здатні дати відсіч військам РФ на тимчасово окупованому Донбасі. Про це повідомляє директор компанії Defense Express Сергій Згурець.

Він розповів, що в України відбувається незначне відставання від російських систем залпового вогню у сфері реактивної артилерії. За рахунок зміни ракетного палива забезпечують більшу дальність ураження.

"Мені особисто був цікавий зразок, що стояв на стенді КБ "Південне" - це реактивний снаряд "Тайфун-1". Існують три модифікації – "Тайфун-1", "Тайфун-2" і "Тайфун-3". Так от, "Тайфун-1" - це модернізація РСЗВ "Град", "Тайфун-2" – РСЗВ "Ураган", а "Тайфун-3" - схожий на проект "Вільха", який реалізується київським КБ "Луч". "Тайфун-1" здатний вражати цілі на 20 км далі, ніж "Град". Тобто, це збільшення дальності дії РСЗВ", - поділився Згурець.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

КБ "Південне" пропонує всі дані проекти української армії. Проте найбільше значення має саме автоматизація бойового управління. Ці зразки були показані фрагментарно.

"Так, на стенді того ж КБ "Південне" стояла система управління комплексом "Грім-2". На неї ніхто не звернув уваги, але це система, яка пропонується в рамках проекту IT-артилерії. Це створення програмного забезпечення, здатного перетворити окремі системи поразки в ударно-розвідувальні комплекси", - розповів директор.

До того ж, Сергій зазначив, що цей напрямок в Україні розвивається вже і він сподівається, що все буде просуватися активніше. Питання залишається лише в тому, чи готове керівництво країни і Міноборони швидше впроваджувати ці напрацювання.

Нагадаємо, якщо окуповані райони Донецької та Луганської областей отримають особливий статус, то знаходяться там антиукраїнськи налаштовані правоохоронці можуть переслідувати військових, які захищали Україну.

Як повідомляв портал Знай.ua, Німеччина і інші союзники проводять секретні військові навчання, сценарій яких передбачає ядерну війну.

Також портал Знай.ua писав, що на тимчасово окупованій території Донбасу в середу, 16 жовтня, бойовики 30 разів порушили режим тиші і обстріляли українські позиції.