Влада Російської Федерації прийняла рішення про перенесення запуску залізничного сполучення по Кримському мосту, який з'єднує окупований Крим з Росією, з грудня 2019 року на літо 2020 року.

Відомо, що офіційною причиною назвали збереження унікальної пам'ятки археології – античної садиби, яку було знайдено на етапі підготовки території до будівництва. Про це стало відомо завдяки повідомленням російських ЗМІ.

Кримський міст
Кримський міст

Однак у профільних фахівців з цього питання є деякі сумніви в правдивості такої причини. У російського гідрогеолога, кандидата геолого-мінералогічних наук Юрія Медовара запитали, що ж насправді сталося.

Кримський міст, залізничні шляхи

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Справа в тому, що місяць тому там обвалився тунель з боку Керчі. Якраз там поширені карбонатно-осадові породи – вапняки, які карстуются. Для розуміння, у зв'язку з тим, що в Каховське водосховище не надходить вода, яка на 80% забезпечувала питною водою півострів, йде активна експлуатація підземних вод. За рахунок цього утворюються потужні воронки, які призводять до карстових провалів.

А ось автор двох українських проектів Кримського моста, інженер-мостобудівник Георгій Росновський підтвердив журналістам, що об'єкт повністю порушує норми судноплавства в Керченській протоці.

"Те, що вони будують – це жахливо. Навіть є документи, в яких сказано, що будувати міст там не можна за умов судноплавства, там висота під мостом всього 35 метрів – це неприпустимо, повинно бути не менше 50, а краще 70 метрів. Невелика частина мосту відкрита для судноплавства, а далі йдуть маленькі прольоти, це теж неприпустимо", – каже мостобудівник.

Нагадаємо, Меркель викликала Путіна на телефонну розмову.

Як повідомляв Знай.uа українців назвали носіями російської мови: у Путіна взяли провокаційний закон.

Знай.uа писав, пляжі Криму заполонили дикі "туристи", прогнали навіть найбільш сміливих: "VIP-клієнти підкотили".