Судно під назвою Ocean Freedom разом з патрульними катерами, які є військовою допомогою Сполучених Штатів Америки для України, увійшов у Чорне море. Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook керівник проекту ГО "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

Так, судно Ocean Freedom під прапором США вийшло з Балтімора ще в четвер, 3 жовтня. Рано вранці в понеділок, 14 жовтня, корабель пройшов Гібралтарську протоку.

Патрульні катери "Слов'янськ" (Р190) і "Старобільськ" (Р191) закріплені на верхній палубі корабля. Планується, що судно Ocean Freedom прибуде до Одеси вже 20-21 жовтня.

Слід зазначити, що "Слов'янськ" і "Старобільськ" передали Україні 27 вересня 2018 року.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

З 8 липня по 10 вересня майбутні екіпажі кораблів пройшли навчання в Балтіморі. Після розвантаження в Одесі дані катери пройдуть модернізацію, а потім їх вже включать до складу ВМС.

Найімовірніше, це вони. І, найімовірніше, їх там зустрічають - і свої, і друзі, і вороги

Geplaatst door Andrii Klymenko op Zaterdag 19 oktober 2019

Нагадаємо, що ракетний есмінець Сполучених Штатів Америки "DDG78 Porter", в рамках планової операції, увійшов у Чорне море через Дарданелли і Босфор.

Як повідомляв портал Знай.ua, к Одесі направляються патрульні катери типу "Айленд". "Морських вовків" передали Сполучені Штати Америки і зараз їх транспортують на борту вантажного судна. В Україні катери отримали назви "Старобільськ" (Р190) і "Слов'янськ" (Р191).

Також портал Знай.ua писав, що американський військовий корабель вже вдруге відвідає Одесу. Перший його візит був ще в серпні.