Державна служба фінансового моніторингу України, яке представляється як підрозділ фінансової розвідки України оприлюднила свої результати роботи за 9 місяців у 2019 році.

Як повідомляє служба, за цей час було підготовлено 641 матеріал, які направляли до органів прокуратури, СБУ, ДБР, фіскальну службу і НАБУ.

За даними Держфінмоніторингу, в цих матеріалах вказані суми деяких фінансових операцій, які підозрюють у зв'язку з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму та інших злочинів в Україні, загальна сума дорівнює 81,1 млрд гривень.

У ряді інших матеріалів, які були направлені в правоохоронні органи за підозрою в корупційній діяльності, сума фінансових операцій склала 40,1 млрд гривень. Матеріали за цими відомостями прямували в НАБУ, прокуратуру, СБУ, органи внутрішніх справ і фіскальну службу.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ігор Черкаський, голова Держфінмоніторингу

Як повідомляють у звіті: "Згідно із законодавством України, Держфінмоніторинг (як підрозділ фінансової розвідки) спільно з правоохоронними органами здійснює заходи, спрямовані на попередження та протидія фінансуванню терористичної діяльності, сепаратизму."

Суми фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з фінансуванням сепаратизму і тероризму дорівнюють 27,59 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше залатали "дірку" в бюджеті на мільярди: Держфінмоніторинг отримав престижну нагороду.

Також Знай.uа писав, що Ігор Черкаський заявив, що Рада Європи MONEYVAL зафіксувала прогрес України: кінець відмиванню коштів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про те, що викорінюють корупцію і протистоять сепаратизму: Держфінмоніторинг показала приклад успішної роботи.