Відомо, що консервативна оцінка розвитку Міністерства економіки, торгівлі і сільського господарства передбачає зростання ВВП в наступному році на 3,7%, оптимістична - 4,8%. Про це повідомляє заступник голови відомства Сергій Ніколайчук на брифінгу у вівторок, 22 жовтня.

"На наступний рік ми очікуємо прискорення зростання до 3,7%", - розповів Ніколайчук.

За словами глави міністерства, оновлений макроекономічний прогноз буде оприлюднений після його затвердження на засіданні правителів.

До того ж, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов уточнив, що макропрогноз зростання економіки на 2019 рік буде переглянутий - з 3,3% до 3,5% зростання ВВП.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Мінекономіки перегляне прогноз інфляції у бік зменшення, наближаючи його до прогнозу НБУ", - підкреслив Ніколайчук.

Також він розповів, що інфляція прогнозується на рівні 5,5% на кінець 2020 року.

Більш того, оновлений макропрогноз буде враховувати зміцнення гривні, однак цифри він не уточнює.

Показники оновленого макропрогнозу були одним з головних предметом консультацій з міжнародними партнерами в ході візиту у Вашингтон.

"Ми очікуємо, що у МВФ буде схожий прогноз. Зараз ми погоджували свій, і вони підтвердили наші попередні оцінки. Прогноз буде опублікований через кілька днів після того, як ми узгодимо його на Кабмін. Але цифри там схожі. На сьогодні прогноз МВФ дещо менше, але вони його мають намір переглянути", - повідомив міністр.

Нагадаємо, що з подачі міністра фінансів Оксани Маркарової у Верховну Раду на розгляд надійшов державний бюджет на 2020 рік.

Як повідомляв портал Знай.ua, земельна реформа призведе до збільшення вартості землі в Україні і в результаті цього люди стануть багатшими.

Також портал Знай.ua писав, що президент Володимир Зеленський заявив про скасування мораторію на продаж землі і відкриття відповідного ринку в Україні.