Відомо, що за останні кілька років у кількох зірок естради виявили злоякісну пухлину головного мозку: Жанни Фріске, Дмитра Хворостовського, Михайла Задорнова, а тепер і у Анастасії Заворотнюк. Звичайно, маловідомих людей серед пацієнтів набагато більше. Виникають питання, чи зростає захворюваність цим видом онкології? З чим це може бути пов'язано?

Анастасія Заворотнюк
Анастасія Заворотнюк

На ці питання спробував відповісти старший науковий співробітник нейрохірургічного (онкологічного) відділення Національного медичного дослідницького центру онкології ім. Н.Н.Блохіна Володимир Альошин. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зростає не захворюваність, а рівень виявлення злоякісних пухлин в цілому. Люди стали частіше і краще обстежитися, звертати увагу на здоров'я.

-Є перспективні методи лікування захворювання — може бути, таргетні препарати або імуноонкологія?

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ці види терапії показали ефективність при лікуванні багатьох видів пухлин, але поки що доказів їх ефективності при гліобластомі не існує. Радикальних результатів поки немає. Хоча в світі йде безліч клінічних досліджень, і надія, звичайно, є. Багато говорять про вакцинотерапію злоякісних пухлин, але поки вона стандартом не є і достовірних результатів при гліобластомі не дала. При цьому у нас є пацієнти, які живуть роки після класичної схеми лікування і навіть забувають про свою пухлину.", - розповідає лікар.

лікарі
лікарі

-Чи відомий вам хоча б один випадок, коли пацієнту допомогли нетрадиційні методики лікування?

"У моїй практиці таких не було. А ось з негативним впливом парамедіцінскіх дій ми іноді стикаємося. Хворі можуть серйозно постраждати від ускладнень нетрадиційних методів лікування. Серед цих народних цілителів, звичайно, є і шизофреніки, але найбільше вражають падлюки, які користуються беззахисністю наших пацієнтів.", - відповів медик.

Нагадаємо, Заворотнюк мучив не тільки рак: яке випробування пройшла "Моя прекрасна няня".

Як повідомляв Знай.uа біда Заворотнюк зачепила колишнього "Моєї прекрасної няні": з Жигуновим сталося непоправне.

Знай.uа писав, прокляття серіалу "Моя прекрасна няня": колишній Заворотнюк позбувся даху над головою.