В Україні зафіксували високий рівень викидів в атмосферу. Українці переживають, що показники високої концентрації CO (окису вуглецю або чадного газу) є причиною турбуватися про негативний вплив на здоров'я.

При цьому фахівці відзначають, що ніякого високого рівня забруднення атмосферного повітря в країні немає і перевищення концентрації оксиду вуглецю в повітрі типово для осені. Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"Атмосферний вміст оксиду вуглецю в типових міських районах становить близько 10 проміле (частин на мільйон), приблизно в 100 разів вище, ніж в атмосфері Землі в цілому. У районах з великим трафіком рівень СО може піднятися до 50 проміле", - йдеться в її публікації в Facebook.

Він зазначив, що в усіх великих містах по CO концентрація становила від 0,1 до 1,4. Лише в Дніпрі, Кам'янському, Кривому Розі, Львові та Одесі відбулося перевищення гранично допустимої концентрації.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Уляна Супрун розповіла, що причиною високої концентрації оксиду вуглецю є не тільки викиди від автомобілів, але і масове спалювання трави, листя, сміття і горіння торфівників.

"В Україні і Європі ніде немає нормального рівня СО в повітрі. Він скрізь завищений, особливо в містах", - додала Супрун.

Нагадаємо, медики пояснили, як врятуватися від зараження.

Як повідомляв Знай. ua, аеропорт Бориспіль екстрено призупинив роботу.

Також Знай. ua писав, що Україна потрапила під брудну чорну хмару.