У середу, 23 жовтня, Уряд прийняв низку рішень, які дозволять запустити такі онлайн послуги вже незабаром. Це експериментальний проект, в подальшому буде розширюватися перелік цифрових послуг.

"Ми в Уряді хочемо, щоб державна система працювала для людей. Не заважала, а полегшувала життя українцям", - коментує рішення прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

У першу чергу планують запровадити онлайн-сервіси державних послуг для водіїв в тестовому режимі. А вже зовсім скоро у рамках проекту "Дія" мають намір запустити мобільний додаток з цими послугами.

Це означає, що абсолютно всі водії можуть не носити з собою права кожен день, а власники автомобілів ще і техпаспорта. Це на першому етапі. Потім зробимо так, що і невласники автомобілів зможуть показати техпаспорт в додатку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Наша мета – до 2024 року всі послуги перевести в онлайн", – зазначив Гончарук.

Також Кабмін ухвалив законопроект, який дозволить замовити номери на машини через інтернет у будь-якого виробника. При реєстрації автомобіля людина буде отримувати свідоцтво про його реєстрацію з обраним номерним знаком.

Нагадаємо, водіям дозволять їздити без прав.

Як повідомляв Знай. ua, українці позбудуться від паперових паспортів назавжди.

Також Знай. ua писав, що українцям доведеться змінювати внутрішні паспорти, що варто знати кожному.