Українська скаутська організація "Пласт" відмовилася від державного фінансування та запустила кампанію зі збору коштів.

Цю інформацію оприлюднили у прес-релізі організації.

Як відомо, український президент Володмир Зеленський ветував закон про державну підтримку "Пласту" та відправив його на доопрацювання. У той же час, організація заявила, що не бажає "входити у політичний контекст".

Наразі "Пласт" запустив кампанію зі збору фінансування для "масштабного розвитку та діяльності". Планують зібрати 10,5 мільйона гривень.

Пласт

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

За словами глави організації Станіслава Андрійчука, кошти йтимуть на підготовку волонтерів та створення нових осередків організації.

"В основі «Пласту» — виховання дитини через всебічний розвиток і наша мета: охопити якісними програмами якомога більше дітей. Проте, на жаль, зараз склалася ситуація, що батьки і діти змушені чекати, щоб записатися до нашої організації. Адже на сьогодні ми не можемо самостійно покрити їх потреби через брак виховників, відсутність приміщень для занять та недостатню організаційну підтримку нових та існуючих осередків". Станіслав Андрійчук

Пласт

Зазначимо, що "Пласт" - це найбільший молодіжний рух молоді України, який налічує близько 12 тисяч членів, 3/4 з яких — в Україні.

Нагадаємо, Путін з Ердоганом оголосили доленосне рішення щодо Сирії: "Джерело миру" припиняється.

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Слузі народу" Зеленського планують скасувати закон про люстрацію: законопроєкт вже зареєстрований.

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук позбавив Київську область вищого керівництва: "І так, поки не знайдемо чесних та добросовісних".