Український уряд ще не встиг анонсувати введення е-прав та електронного транспорту, як з'явилася інформація про появу віртуальних автономерів.

У середу, 23 жовтня Кабмін прийняв постанову про введення електронного водійського посвідчення і техпаспорта та підтримав законопроект про спрощення процесу присвоєння та видачі автономерів.

Міністр МВС Арсен Аваков розповів, що електронні документи за всіма параметрами прирівнюватимуться до паперових.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Як відомо, зараз якщо водій не може пред'явити права і техпаспорт на вимогу співробітників, до нього застосовуються штрафні санкції. За словами Авакова, тільки за поточний рік з цієї причини оштрафували близько 160 тисяч водіїв.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Аваков розповів, що в кінці цього року запрацює мобільний додаток "Дія", який генеруватиме права і техпаспорт:

водії
водії

"Такі документи матимуть рівнозначну юридичну силу і так само ідентифікуватимуть водія. Адже поліція повинна притягати до відповідальності не за відсутності при собі прав чи техпаспорта, а за відсутності законних підстав для водіння". Арсен Аваков

Нагадаємо, що українському парламенту з Кабміну прийшла пропозиція дати громадянам можливість замовляти автомобільні реєстраційні номери через мережу у будь-якого виробника. Акцент робиться на самостійному виборі, швидше за все, ця ініціатива покликана скоротити корупційні схеми.