У багатьох українських школах дітей погано навчають англійської мови. Чому українцям важко дається англійська, і як зробити навчання більш ефективним? Дані питання спробував розкласти по поличках громадянин США Макл Корніят, який ось вже 3 роки живе і працює в Україні.

Про це Макл написав у своєму блозі на одному з українських видань.

Макл Корният

"Коли я жив у Нью-Йорку, у мене була прекрасна можливість спостерігати за унікальним феноменом. Експерти кажуть, що в цьому місті спілкуються вісьмома сотнями мов! В це легко повірити, якщо пройти тільки один кілометр на Манхеттені, ви точно почуєте десятки мов від людей з різних етнічних груп. Моя рідна мова - англійська. Я хочу пояснити, чому вивчення іноземної мови для українців є дуже важливим і корисним завданням. Спочатку розповім про переваги. Якщо ви знаєте англійську, то, по-перше, у вас з'явиться більше можливостей краще заробляти. По-друге, ви отримаєте можливість подорожувати за кордоном і не боятися труднощів у спілкуванні з іноземцями. По-третє, вам стане доступною більша кількість інформації, адже ви зможете читати, наприклад, іноземні новини або книги, які ще не переклали рідною мовою", - пояснив переваги англійської мови Майкл.

школярі
школярі

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також Макл спробував визначити, чому ж українцям в школах важко вивчати англійську мову. За його словами, в більшості українських шкіл учнів навчають англійської погано. Методика базується на старих радянських книгах. Бракує живих діалогів, недостатньо ефективних вправ.

"Це нелегко. Знаю, що для Української вивчення англійської може бути складним. За походженням це мови з різних груп. Англійська належить до германської групи індоєвропейської сім'ї мов, її набагато легше опанувати голландцям чи австрійцям, ніж українцям чи полякам. Крім цього, структура речень в англійській мові досить вільна, носії мови часто змінюють порядок іменників, дієслів-прикметників, використовують артикули для зміни значення слова. Це ускладнює процес вивчення.", - додав Майкл.

Нагадаємо, в живіт та голову: на Київщині 11-річного школяра жорстоко побили однокласники.

Як повідомляв Знай.uа моторошна трагедія в поїзді Львів: засуджений до довічного зек убив молодого конвоїра.

Знай.uа писав, в Україні зафіксували новий випадок дифтерії: зробив щеплення 2 року назад.