У четвер, 24 жовтня, трьом посадовцям "Банк Богуслав" та головному економісту відділу Національного банку України пред'явили звинувачення в підозрі нанесення збитків в сумі більше 21,6 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

"За результатами попереднього розслідування 24 жовтня 2019 року заступник голови правління ВАТ "Банк Богуслав", заступнику начальника управління та начальника служби безпеки зазначеного банку повідомлено про підозру у ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України", - йдеться в повідомленні.

"Крім того, повідомляється про підозру головному економісту відділу перевірок кредитними ризиками Національного банку України, який підписав акт перевірки майна, бути передано в забезпечення кредиту, незважаючи на його відсутність. Дії працівника Нацбанку України кваліфіковані за ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення)", - додали в пресслужбі.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Слід зазначити, що за ланным слідства між банком і "підконтрольної" його посадовим особам комерційною структурою було укладено кредитний договір на суму понад 21,6 мільйонів гривень, а в забезпечення виконання зобов'язань передане неіснуюче заставне майно.

Нагадаємо, що керуючий адвокатської фірми "ПАКС" Станіслав Лифлянчик у соціальних мережах написав пост щодо Monobank.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України Володимир Зеленський заявив, що олігарх Ігор Коломойський не поверне собі "ПриватБанк".

Також портал Знай.ua писав, що Національний банк України все частіше став виявляти підроблені гривневі банкноти номіналом в 500 гривень. Отже, за кілька тижнів з грошового обігу було виведено кілька сотень фальшивок.