Ввечері у вівторок, 29 жовтня, у Херсоні жінки вийшли на акцію протесту, вимагаючи повернути їм ніч.

Саме в цей день у багатьох країнах світу проводяться акції "Поверніть нам ніч" проти насильства над жінками. Таким гаслом жінки повідомляють про загрозу нападів і вбивств з боку чоловіків в нічний час доби.

В Україні "Поверніть нам ніч" проходить в Херсоні на плоші Свободи. Активісти, які вийшли на акцію, звериають увагу на проблему зґвалтувань і вбивств жінок в нічний час доби. Про це повідомляє видання Кhersondaily.

Організувала захід під цим слоганом українська організація "Інша". В організації підкреслюють, що в Херсоні, який не перший рік визнано найбільш непристосованим для життя містом України, досить висока статистика нападів на жінок вночі:

"Таким чином ми хочемо привернути увагу громадськості, міської влади та комунальних служб, які не справляються зі своїми обов'язками, до проблеми безпеки і темних вулиць", - йдеться в Facebook-акаунті організації "Інша".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Працівниця організації Марія Усманова розповіла, чому вона виходить на акцію:

"Два дні тому в Херсоні знайшли тіло вбитої і згвалтованої жінки. Приблизно мого віку. Трохи більше місяця тому подібне ж трапилося в сусідньому мікрорайоні. На моїй вулиці по ночах немає нормального освітлення. Як і на багатьох інших вулицях міста. А темніє вже в 6 вечора. Громадським транспортом в Херсоні впевнено можна скористатися десь до 20.00. Після цього ніхто не знає, чи є сенс стояти на зупинці ", - розповіла Усманова.

Також активістка наголосила, що акція продовжує бути актуальною для реалій українських жінок.

"Ми змушені просити колег нас проводжати, чоловіків, батьків або братів - зустрічати нас, тому що темна вулиця небезпечна. ьогодні для Херсона ця акція більш ніж актуальна ", - зазначила Марія Усманова.