У другому читанні Верховна Рада підтримала законопроект №0938. У ньому зазначено право на зміну по батькові.

Законопроектом передбачаються зміни в першу і другу частини статті 295 Цивільного кодексу України.

Громадяни будуть мати право на свій розсуд змінювати по батькові, як раніше могли змінювати ім'я або прізвище. У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що чинне законодавство України прямо не передбачає право громадянина країни змінювати свою по батькові.

Раніше повідомлялося, що в питанні, що стосується вікових ограничений по зміні прізвища, є один нюанс: ті особи, яким виповнилося 14 років, і вони бажають змінити прізвище, можна це здійснити, але тільки з дозволу батька і матері або піклувальника.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Тільки від дівчини, яка виходить заміж, залежить, чи варто їй міняти прізвище в паспорті. Деякі вважають за краще залишатися на своїй дівочій. Згідно із Законом України, наречена має право залишити за собою прізвище, яка була в неї до заміжжя.

Нагадаємо, електронна черга в дитячий садок в Україні.

Як повідомляв Знай. ua, як поміняти прізвище в Україні.

Також Знай. ua писав, що НБУ значно спростить життя українцям.