З 5 листопада Національний банк України скасує обмеження щодо обсягу купівлі валюти та банківських металів за день, яке діяло для громадян.

Цю інформацію повідомляє прес-служба НБУ.

Зараз українці мают змогу придбати валюту та банківські метали на суму не більше 150 тисяч гривень на день. Із 5 листопада кожен громадянин України зможе купувати валюту у необмеженій кількості.

Нацбанк
Нацбанк

У Нацбанку зазначили, що послаблення не повинні впливати на валютний ринок, оскільки більшість операцій з купівлі валюти українцями здійснюються на суми, що менші за еквівалент 150 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Лібералізація валютного законодавства та зміцнення макрофінансової стабільності дали змогу Національному банку скасувати у цьому році вже понад 30 валютних обмежень, зокрема й для населення". розповіли у Нацбанку

Нагадаємо, що 25 жовтня в Україні офіційно ввели банкноту нового високого номіналу – 1000 гривень. Заступник начальника відділу департаменту грошового обігу НБУ Михайло Луценко розповів на своїй Facebook-сторінці, на що потрібно звертати увагу, перевіряючи справжність купюри.

Як повідомляв портал Знай.uа, в НБУ відповіли на запитання українців по новій купюрі.

Також портал Знай.uа писав, що Нацбанк позбавиться від 25 копійок. Однак розплачуватися ними можна буде до 1 жовтня 2022 року.