Всесвітній день чоловіків

Свято з'явилося завдяки Михайлу Горбачову в 2000 році. Його вирішили відзначати в першу суботу листопада. Віденський магістрат, відділення ООН у Відні та інші міжнародні організації підтримали цю ініціативу. Хоча день і не затвердили офіційно, але його відзначають у багатьох країнах. Чоловікам дарують подарунки, а головне – це увага жінок.

Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів

Цей день заснували в 2013 році за резолюцією Генасамблеї ООН, щоб привернути увагу громадськості до ситуації, яка обмежує можливість журналістів виконувати свою роботу. Дату обрали через двох журналістів, які висвітлювали збройний конфлікт у Малі. Їх звали Гіслен Дюпон і Клод Верлон. Їх викрали і вбили бойовики 2 листопада 2013 року. Злочин викликав такий резонанс, що ООН прийняла документ, який засуджує насильство до представників преси, а також перешкоджання виконанню їх обов'язків. В цей день проводять конференції, семінари і дискусії по даній темі і проблематиці.

Димитрівська (Дмитрівська) батьківська субота

Дмитрівська субота, як і інші батьківські суботи, це день молитви про упокоєння душ померлих православних християн. Особливо моляться про батьків. А Дмитрівська вона, так як православні ще й вшановують пам'ять великомученика Дмитра Солунського.

Дні гігантського омлету в США

День відзначають в перші вихідні листопада в Аббевілі, Луїзіана. Вперше його відзначили в 1985 році. Хоча свято трохи дивне, але цікаве. Є думка, що Наполеон Бонапарт дуже любив омлет, як і багато видатних особистостей. А знавці вважають, що справжній омлет повинен бути величезним. Їсти його найкраще з друзями. Кулінари з штату Луїзіана послухали, і тепер щороку готують великий омлет Дружби. Він складається з 5000 яєць, 6 літрів масла, 25 літрів молока і 10 кілограмів зелені.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Православні свята:

  • Димитрівська батьківська субота.
  • Великомученика Артемія Антіохійського.
  • Праведного отрока Артемія Веркольского.

Артем'єв день

В цей день відзначається пам'ять Артемія Антіохійського — християнського святого, який жив у 4 столітті. Прийнято просити Артемія, щоб позбавив від випадкової смерті, різних хвороб, а також він – покровитель полководців та отаманів. Є повір'я, що людина, що народилася в цей день, знаходиться під захистом матері-вовчиці. Вона близька по духу лісовим звірам і птахам. Вважається, що з цього часу до людських осель вже наближаються вовки. До речі, якщо вони виють в цей день, то скоро прийдуть морози.

Народні прикмети на 2 листопада

Іменини в цей день

Олександр, Артемій, Герасим, Герман, Іван, Ірина, Леонід, Михайло, Микола, Павло, Петро, Федір


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.