Національна компанія України "Нафтогаз України" подала новий позов проти "Газпрому". Позов НАК "Нафтогаз", який подали до Стокгольмського арбітражу, стосується транзиту газу на суму 12 млрд доларів.

Про це повідомив виконавчий директор "Нафтогазу України" Юрій Вітренко на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Відправили в Стокгольмський арбітраж "Заяву про захист та зустрічні позовні вимоги". Нагадаю, що це Газпром "напав" на Нафтогаз, і тому ми захищаємося - ще 18 квітня 2018 року Газпром звернувся до Стокгольмського арбітражу з вимогою про початок арбітражу. Газпром, по суті, хоче переглянути рішення попереднього Стокгольмського арбітражу за транзитним контрактом", - написав Вітренко.

Виконавчий директор "Нафтогазу України" зауважив, що Газпром вимагає внесення змін до контракту, оскільки російська компанія вважає, що транзитний контракт накладає на Газпром "нерозумно надмірні зобов’язання". Нафтогаз звернувся до арбітражу 6 липня 2018 року з вимогою про перегляд транзитного тарифу, який діє з 13 березня 2018 року.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Кількість сторінок тільки основного тексту нашої Заяви перевищує 500 сторінок. До нього додаються 3 звіти міжнародних експертів, які були спеціально для цього розроблені. Також додаються показання свідків і купа інших додатків. Працювали активно над цими документами ми приблизно три місяці. Останні тижні працювали так, що не було часу нормально спати, не було часу на родину, друзів, колег по інших напрямкам, журналістів", - додав Вітренко.

Нафтогаз України
Нафтогаз України

Вітренко також нагадав, що Газпром вже подавав позов проти української компанії, однак тоді програв його.

"У якості компенсації наших збитків за рішенням попереднього Стокгольмського арбітражу ми вже фактично отримали газ вартістю понад 2 млрд дол., який був поставлений Газпромом в Україну і кошти від реалізації якого були фактично сплачені в держбюджет у якості податків та дивідендів Нафтогазу. Газпром ще залишається нам винним 3 млрд дол. Ми розраховуємо, що ми стягнемо цей борг у 2020 році. А у 2021 ми розраховуємо на прийняття рішення за новим арбітражем", - резюмував глава НАК "Нафтогаз".

Відправили в Стокгольмський арбітраж “Заяву про захист та зустрічні позовні вимоги”. Нагадаю, що це Газпром “напав” на...

Geplaatst door Yuriy Vitrenko op Zaterdag 2 november 2019

Нагадаємо, що українцям збільшили пенсії, але пощастило лише обраним: хто опинився у списку.

Як повідомляв портал Знай.uа, інфаркти, інсульти й не тільки: які хвороби в Україні лікуватимуть безкоштовно.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.