Як відомо, що з моменту загибелі херсонської активістки Катерини Гандзюк минув один рік. У справі є нові підозрювані, замовники, а також мотиви резонансного та жорстокого злочину. Про розслідування повідомив керівник Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар.

Річниця загибелі активістки Катерини Гандзюк

Так, всього розслідуються 5 кримінальних проваджень. Одне з яких має відношення осіб, які можуть бути і були замовниками, організаторами або пособниками злочину.

Три кримінальні провадження розслідуються обставини, які передували нападу на активістку. Гандзюк звинувачувала влади області у підпалі лісу і розкраданні бюджетних коштів, а також інші правопорушення. На думку слідчих, все це могло стати мотивом нападу на Катерину.

Річниця загибелі активістки Катерини Гандзюк

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

П'яте кримінальне провадження - про службову недбалість копів в момент досудового розслідування нападу на активістку.

Тиводар прогнозує позитивні результати по всім 5 кримінальних провадженнях вже найближчим часом.

Нагадаємо, що Руслан Рябошапка, Генеральний прокурор України, повідомив, що найближчим часом ГПУ покаже результати по справі вбивства Катерини Гандзюк, активістки з Херсона, і нападів на інших активістів.

Як повідомляв портал Знай.ua, у річницю смерті громадської активістки Катерини Гандзюк пройде всеукраїнська акція "Рік без Каті". Заходи відбудуться біля Офісу президента України.

Також портал Знай.ua писав, що відомий український ведучий і кандидат від "Голосу" Сергій Притула опублікував емоційне звернення до Володимиру Зеленському. Він закликає українського президента звернути увагу на численні переслідування активістів, а також на справу Катерини Гандзюк.