Для українців немає альтернативи по вирівнюванню цін на електроенергію. Таку заяву озвучив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк. Ні в середньостроковій, ні в довгостроковій перспективі здешевшання для населення і підприємців не буде. Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова".

Як зберегти тепло і світло в домі

"У нас зарплати не будуть європейськими, якщо ми не побудуємо ринок, якщо не переможемо перехресне субсидування і можна довести це на простому прикладі", - сказав Тарасюк.

Керівник Національної комісії впевнений, що існування різного тарифу на електроенергію для населення та бізнесу є "раковою пухлиною для української економіки".

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

"Це самообман, що ми платимо найнижчий тариф на електроенергію. Ми його платимо в ціні товару: ми платимо низький тариф, за нас його сплачує хлібозавод, закладає ціну на хліб, ми купуємо хліб за завищеною ціною, а хлібозавод ще і втрачає конкурентоспроможність - і це ланцюгова реакція", - додав Тарасюк.

За словами Тарасюка, іншого шляху, ніж вирівняти ціни для населення та для промисловості у довгостроковій і навіть у середньостроковій перспективі в Україні не існує.

Нагадаємо, що тарифи на гарячу воду змусять містян моржувати. Оскільки ціни на гарячу воду зроблять ванну з водою розкішшю.

Як повідомляв портал Знай.ua, ті, хто змушені платити більше, отримує підтримку від держави

Також Знай.ua писав про те, що існуючі обмеження на ринку електроенергії ледве покривають ціну вугілля, тому відмова НКРЕКП їх знижувати обгрунтована