Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів

Цей день заснувала в 2001 році Генасамблея ООН. Організація Об'єднаних націй враховувала, що під час збройних конфліктів наноситься шкода навколишньому середовищу, а це призводить до погіршення стану екосистем на довгий час навіть після припинення самого конфлікту. Найчастіше ефект зачіпає не одну державу на час життя декількох поколінь. День заснували, щоб привернути увагу до наслідків воєн і тому, як важливо відмовитися від експлуатації екосистем для досягнення військових цілей.

Навколишнє середовище, ГолосUA
Навколишнє середовище, ГолосUA

День шведської культури у Фінляндії

У Фінляндії цей день відзначають скрізь з 1908 року. З 1979 року він став державним святом. Ще день називається прапор-днем, тому що піднімають державний прапор в певних місцях. Свято присвячене Швеції та шведській культурі. Хоча шведів у Фінляндії всього 6%, шведська мова така ж державна, як і фінська. Під час свята проводять різноманітні культурні заходи, згадують шведських діячів, співають національні пісні, влаштовують виставки, концерти, фестивалі та літературні вечори.

День шведської культури у Фінляндії, Вести
День шведської культури у Фінляндії, Вести

Міжнародний тиждень науки та миру

Вперше Міжнародний тиждень миру і науки провели в 1986 році. Тоді був Міжнародний рік миру. Святкування пройшло так успішно, що вирішили проводити його щороку. У 1988 році Генасамблея ООН прийняла резолюцію, згідно з якою терміни Тижня були офіційно позначені. Держави-члени закликаються сприяти міжнародному співробітництву між науковцями за допомогою лекцій, семінарів, дискусій в університетах і академіях.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тиждень науки і миру, saband
Тиждень науки і миру, saband

Православні свята:

  • Ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість".
  • Преподобного Зосими Верховського.
  • Мученика Арефи і з ним 4299 мучеників.
  • Пісний день.

Скорбна Божа Мати, Светец

Православні в цей день відзначають свято чудотворної ікони Божої Матері, яка називається «Всіх скорботних Радість».У наших предків починалися дівочі посиденьки, на яких дівчата займалися рукоділлям разом, співали, спілкувалися при світлі скіпки. Ще в цей день прийнято молитися іконі Скорботної Божої Матері і просити захистити від хвороби і скорботи.

Народні прикмети на 6 листопада

Іменини в цей день

Олексій, Панас, Вікторія, Георгій, Іван, Іраклій, Лаврентій, Микола, Петро


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.