В цей день віруючі православної церкви вшановують ікону Богородиці «Всіх скорботних Радість». Інші назви свята: «Світець», «Скорбна Божа Мати», «День Арефи», «Афанасій».

В XVII столітті в Преображенській церкві знаходилася ікона «Всіх скорботних Радість». Сестра патріарха Іоакима Євфимія хворіла, і ніхто не міг вилікувати її рани в боці. Вона молилася до Пресвятої Богородиці в 1688 році і почула голос, який повідомив, що вона може зцілитися біля образу «Всіх скорботних Радість». І дійсно жінка вилікувалася після молитви. Далі образ не один раз дивом зцілював людей.

Скорбна Божа Мати, Хризма.рф
Скорбна Божа Мати, Хризма.рф

не можна робити 6 листопада

В цей день потрібно стримувати себе від емоцій, а їх буде багато і багато які не виявляться приємними. Не проявляйте гординю, зарозумілість, гидливість і злість. Так ви тільки опинитеся в незручному становищі. Також краще не йти на необґрунтовані ризики. Постарайтеся бути обережніше з дзеркалами. Якщо воно сьогодні розіб'ється. Вас чекає велика біда.

Народні прикмети на 6 листопада

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Ворони у зграї збираються – буде рясний снігопад.
  • Якщо у цей день почути цвіркуна, то в дім прийде нещастя.
  • Якщо впасти в канаву, то життя буде довго тривати.
  • Якщо запалена скіпа почала тріщати – до морозу.
  • Скіпа метає іскри і не загоряється - до відлиги.
  • Якщо у цей день людину до будинку довела біла собака, то її чекає хороше життя і фінансове благополуччя.
  • Народжені 6 листопада володіють спокійним і гордим характером. Такі люди можуть стати талановитими художниками або ковалями. Носити їм слід цитрин.


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.