У четвер, 7 листопада, об 11:15 (за Києвом) стартував брифінг заступника Міністра соціальної політики України Віталія Музиченка.

Відомо, що тему брифінгу визначили як: "Монетизація соціальних пільг і виплата субсидій у новому опалювальному сезоні". Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінсоцполітики України.

"Ми всі вже досить давно обговорюємо питання надання субсидій, минулого року проходили процес монетизації. Але в Україні є ще інша система соціального захисту окремих категорій громадян, яка базується на наданні пільг певним категоріям громадян. Це пільги, які отримують, відповідно до законодавства, ветерани війни, чорнобильці, діти війни, ветерани військової служби і т. д... В цілому законодавство передбачає, що в 2019 році ми повинні забезпечити перехід до надання пільг і субсидій у грошовій формі безпосередньо громадянам.", - заявив міністр.

Брифінг заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченко
Брифінг заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченко

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Далі міністр розповів, яку саме було зроблено роботу щодо нових субсидій та пільг.

"Перший крок у цьому напрямі було зроблено ще на початку 2019 року коли ми перейшли до надання субсидій у грошовій формі. Зараз відбувається другий етап цієї реформи — це забезпечення переходу до надання пільг у грошовій формі. Тому з жовтня механізм нарахування пільг змінюється. З жовтня місяця розрахунок розміру пільг здійснюватимуть органи соціального захисту населення двома механізмами. Перший — це виплата у грошовій безготівковій формі. Він базується на тому, що пільговикам не потрібно нікуди ходити... Є інший, альтернативний механізм, який передбачає, що громадяни з числа пільгових категорій мають можливість перейти від грошової безготівкової форми до власне готівкової грошової форми.", - говорить Музиченко.

Нагадаємо, допомога на дитину: у Мінсоцполітики пояснили, хто ризикує втратити виплати.

Як повідомляв Знай.uа субсидії в 2020 році перерахують по новій: кому пощастить платити за комуналку найменше.

Знай.uа писав, допомога при народженні дитини: у Мінсоцполітики розповіли, кому виплатять гроші.