Міжнародний день КВК

Цей день було вперше відзначено в 2001 році. Свято неофіційне, але відноситься до всіх, хто причетний до Клубу Веселих і Кмітливих. З того дня його відзначають щороку. Ідею запропонував президент міжнародного клубу КВК Олександр Масляков. А дату вибрали на честь річниці першої гри Клубу. Вона вийшла в ефір у 1961 році.

Масляков, kto-chto-gde.ru
Масляков, kto-chto-gde.ru

Фестиваль кайтсерфінгу в Іспанії

Це дуже барвисте спортивне свято, яке триває три дні на одному з Канарських островів. Останнім часом він дуже популярний. Фестиваль видовищний і доставляє задоволення не тільки учасникам, але і глядачам. Багато відвідують захід з сім'ями. Кайтсерфінгом або кайтингом називається вид сорту, коли потрібно ковзати по хвилях на дошці за великим повітряним змієм.

Учасники показують свої кайти, глядачі милуються їхньою красою. На наступний день змагаються кайтсерфери, показують складні трюки. А ось неділя стає сімейним днем, коли більшість заходів присвячують дітям. Вони можуть навчитися робити повітряних зміїв і запускають їх в небо в кінці свята.

Кайтсерфінг, Action-Lab
Кайтсерфінг, Action-Lab

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Фестиваль Європейського кіно в Севільї

Цей міжнародний кінофестиваль є важливою подією для всієї європейської кіноіндустрії. Проводять його з 2001 року у місті Севілья, Іспанія. За тривалістю він займає 9 днів. Під час фестивалю представляють роботи майстрів кіно, показують нові європейські фільми, ігрові фільми – художні, документальні, короткометражні, мультиплікаційні.

Православні свята:

  • Стрітення Володимирської ікони Пресвятої Богородиці.
  • День пам'яті мученика Адріана і мучениці Наталії.
  • Святкування ікон Божої Матері Володимирська, Розчулення Псково-Печерська, Володимська-Єлецька.
  • Собор Нижегородських святих.

Дмитрієв день

Православна церква відзначає в цей день пам'ять святого Димитрія Солунського. В цей день, як і в минулий, справляли поминки. Багато приходили на кладовища, поминали словами і плачами, накривали столи. Дивилися і за прикметами. Якщо день холодний і сніжний, то весна буде такою ж.

Народні прикмети на 8 листопада

Іменини в цей день

Антон, Афанасій, Василь, Дмитро, Марк, Феофіл


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.