В цей день віруючі православної церкви вшановують пам'ять великомученика Димитрія Солунського. У народі святий отримав прізвисько Мироточець, з причини виділення з його мощей цілющого запашного масла. Інші назви свята: «Дмитрів день», «Великі Осенини».

Димитрій жив, коли правив імператор Діоклетіан. Він був проконсулом Фессалонік. Тут він проявив себе як відкритий християнин, багатьох привів до християнства і проповідував. Про це стало відомо імператорові і Димитрія ув'язнили в темницю. Однак тортури не зламали його віру. Тому Діоклетіан наказав стратити його.

Димитрій Солунський, Православная жизнь
Димитрій Солунський, Православная жизнь

Чого не можна робити 8 листопада

В цей день не можна їсти перший млинець, він призначений для покійних, які відвідають ваш будинок. Не можна малювати символи, якщо не знаєте їх значення, особливо круги і квадрати. Не навантажуйтеся сильно фізично, ви неймовірно втомитеся і не виконаєте бажані плани. Також не беріть кредити і не давайте в борг. Є велика ймовірність, що вас обдурять. Також є народні прикмети, за якими в цей день не миються і не перуть.

Народні прикмети на 8 листопада

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Зоря пофарбована в багряний колір – вітер буде завивати.
  • Якщо 8 листопада вранці видно іній – взимку буде дуже багато снігу.
  • По цьому дню судили про Великдень і весну в цілому. Якщо багато снігу випаде, то й на Великдень він не розтане.
  • Дмитрієв день — зима вже лізе на тин.
  • Якщо в Дмитрієв день стоїть холод і сніг, то весна пізно увійде у свої права і буде холодною.
  • Якщо за віконцем відлига, то погода буде теплою всю зиму і весну.
  • До цього дня річки ще не вкрилися льодом – морозів не буде до кінця листопада.
  • Якщо дівчина не вийшла заміж до цього дня, то ще довго буде в дівках ходити.
  • Народжені 8 листопада зазвичай доживають до глибокої старості. Такі люди є хранителями сімейних традицій. Носити їм слід берил.


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.