Українські вчителі отримають надбавку у розмірі 30% від посадового окладу. У проекті бюджету країни на 2020 рік заклали додаткових 2,2 млрд гривень на підвищення зарплат педагогам.

Про це повідомила міністр освіти України Ганна Новосад під час презентації проекту держбюджету на наступний рік.

Міністр освіти Ганна Новосад
Міністр освіти Ганна Новосад

"Ми платили заробітну плату за кількістю дітей, яка значно менша від реалістичної. А насправді це означає, що ми просто не доплачували останні 4 роки заробітну плату вчителям. Ми цю проблему виправляємо і додаємо 2,2 млрд для того, щоб враховувати ту кількість учнів, яка є реалістичною", – наголосила Новосад.

Зазначимо, що раніше надбавки вчителям нараховували місцеві чиновники. Однак зараз кожен педагог в Україні зможе отримати на 30% більшу заробітну плату за престижність роботи.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

вчителі
вчителі

Також окремий фінансовий стимул отримують молоді вчителі, які мають менш як 10 років стажу, платня яких зараз є найменшою. Так, наприкінці наступного року їм мають виплатити 10 прожиткових мінімумів, що зараз становить майже 21 тисячу гривень.

Варто додати, що у бюджеті на 2020 рік обіцяли підняти мінімальну зарплату до понад 5 тисяч грн, але насправді у бюджет заклали всього 4 723 грн. До того ж, згідно з даними Міністерства соціальної політики, фактичний прожитковий мінімум для працездатного зараз складає 4 733 грн і він не перестає зростати.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам передбачили підвищення і надбавки: пощастить не всім.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики озвучили лютий прогноз погоди в Україні на зиму 2020: "Багато снігу і безжальні морози до -20...".

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.