У суботу, 9 листопада, по всій території України нарешті буде тепло і в цілому сухо. При цьому вночі та вранці у деяких областях країни можуть бути дощі і сильні пориви вітру.

Про це повідомила відомий синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці.

"І знову потепління! На вихідних Україна буде однією з найбільш теплих країн Європи", - зазначила синоптик.

Так, у більшості областей температура повітря очікується в межах +14 +19 градусів, а в південних регіонах досягатиме рекордних +22 градусів.

У той же час дощі прогнозуються на Заході, Півночі і в Центрі. Опади випадуть вночі та вранці, а вдень буде більш-менш сухо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Діденко також попередила, що може посилитися вітер – з південно-сходу.

У Києві 9 листопада пройде дощ вночі і вранці, вітер поривчастий. Температура повітря буде +15 +17 градусів.

І знову потепління! Вихідними Україна буде однією з найтепліших країн Європи. Денна температура повітря у більшості...

Geplaatst door Наталка Діденко op Vrijdag 8 november 2019

Народний прогноз погоди в Україні

9 листопада відзначається день пам'яті преподобного Нестора Літописця Печерського. З цього часу починає ночами замерзати вода. Наші пращури казали: "Сяде осінь на пагорб, обоймет коліна — впаде в її поділ останній лист осінній". У народі помітили, якщо у зайця хутро побіліло — зима близько.

Прогноз погоди на 9 листопада, Укргідрометцентр

Нагадаємо, синоптична зима прийде в Україну 12 грудня. При цьому до кінця цього місяця ще буде досить тепло за винятком періоду з 17 по 23 листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Карпатах вже скоро буде справжня зима. Так, 7 листопада на горі Піп Іван випав перший сніг.