У деяких українських містах опалювальний сезон може закінчитися так і не почавшись. Причиною цього великі суми боргу, які накопичилися у підприємствах, які подають тепло цим населеним пунктам.

Про це повідомили у НАК "Нафтогаз".

Зокрема, "Нафтогаз" попереджає жителів Дніпра, П'ятихаток, селища Софіївки, села Лиховка і села Саксагань про можливий зрив початку опалювального сезону. Тепло цим населеним пунктам постачають КП "Дніпротеплоенерго" КП "Софіївкатеплоенерго", КП "Східтеплоенерго" та КП "Південьтепломережа".

опалювальний сезон
опалювальний сезон

Річ у тому, що ці підприємства використовують котельні, якими раніше користувалися інші суб'єкти. Вони ж і накопичили величезні борги. "Нафтогаз" звернувся до місцевої влади із закликом профінансувати підприємства, аби опалювальний сезон все ж почався.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зазначимо, що Дніпропетровська область – не єдиний регіон, де люди чекають теплих батарей. Згідно з даними Мінрегіонбуду, станом на 1 листопада в Україні до опалення підключені 77,8% житлових будинків та 82,2% об'єктів соціальної сфери.

опалення
опалення

Найнижчий відсоток опалювальних об'єктів знаходиться в таких областях:

- соціальний фонд - Запорізька (56,9%), Чернівецька (42,3%) та Херсонська (12,9%);
- житловий фонд - Миколаївська (24,4%), Одеська (12,8%), у Херсонській області житлові будинки до опалення не підключені.

Стабільна ситуація з підключенням мешканців будинків в таких регіонах:

- у Закарпатській та Івано-Франківській областях опалюються 100% об'єктів житлового і соціального фондів;
- 100% об'єктів соціального фонду підключені до опалення у Вінницькій і Житомирській областях, 99% - у Києві.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам передбачили підвищення і надбавки: пощастить не всім.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики озвучили лютий прогноз погоди в Україні на зиму 2020: "Багато снігу і безжальні морози до -20...".

Також портал Знай.uа писав, українцям суттєво скоротять субсидії: у Мінсоцполітики розповіли, коли доведеться викластись за комуналку по повній.