У православній церкві це дата вшанування пам'яті священномученика Зиновія, єпископа Егейського, і сестри його — мучениці Зіновії. Інші назви свята: «3іновій», «День Зиновія», «Синичкин день».

Зиновій і Зиновія були християнами з Каппадокії. Під час гонінь на християн Зиновія викликали на допит. Але ні погрози, ні тортури не зламали його віру. Зіновія дізналася, що брата катують і відразу ж поспішила до нього. Вона сказала імператору, що теж є християнкою і готова розділити з Зіновієм його муки. Обох намагалися переконати відректися від Христа, змушували принести жертву ідолам. Але вони все відмовлялися, тому їх стратили.

Зиновій та Зіновія, фото: Хризма.рф
Зиновій та Зіновія, фото: Хризма.рф

Чого не можна робити 12 листопада

Постарайтеся не тримати зла на людей, які перед вами чимось завинили. У цей день слід пробачити їх. Також не можна лаятися, інакше залишитеся без удачі. Не відмовляйте людям, якщо у вас попросили солі. Вважається, що якщо 12 листопада не дали солі, то це до великої сварки.

Народні прикмети на 12 листопада

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо синички 12 листопада зграєю прилетіли до дому – варто чекати морозу.
  • Снігур свистить – до хорошої погоди, пищить – прикмета, що вночі мороз буде.
  • Заєць перебіг шлях – до неприємностей у справах.
  • Зграя з 12 вовків блукає по полю – до мору.
  • Крупа з неба посипалась – прикмета, що сильний мороз вдарить.
  • Птахи кору дерев клюють – до дощу і вологи.
  • Мисливець 12 листопада з зайцем прийшов, а рибак – з червоною рибою, – прикмета, що зима ситною буде.
  • Якщо дівчина з'їсть цей день заячину – стане красунею, і від залицяльників не буде відбою.
  • Якщо кінь голосно ірже – значить, нечисть побачив. Потрібно тварину тричі перехрестити.
  • У народжених 12 листопада – лагідний і спокійний характер.


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.