13 листопада Рада прийняла закон про ринок землі. Ще 10 відповідних законопроектів чекають розгляду в парламенті. При цьому президент Володимир Зеленський заспокоює українців – землю не продаватимуть іноземцям. Але питання вартості землі залишається відкритим.

У Міністерстві економіки впевнені, що гектар землі коштуватиме близько $2,2 тисяч при звичайній моделі продажу і $1,5 тисячі при обмеженій моделі, передає "Слово і Діло".

В той же час вже відома вартість сільськогосподарської землі в різних країнах за даними 2017 року. Так, середня вартість гектара землі в США була $7,487 тисяч, а в Канаді – $5,667 тисяч.

Зазначається, що в країнах Європи земля зазвичай обходиться дорожче. У Нідерландах гектар у середньому коштував $81,836 тисячу. Майже вдвічі дешевше земля в Люксембурзі та Італії – $42,7 тисячі і $40,2 тисяч.

Середня ціна гектара сільськогосподарської землі в Англії становила $28,140 тисяч, в Ірландії – $23,884 тисячі, в Данії – $20,794 тисяч.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Вартість гектара в Європі і США, фото: Слово і Діло

Купити гектар землі в Греції, Іспанії, Польщі, Швеції і Фінляндії два року тому можна було в межах $10-15 тисяч. Найдешевша земля в Румунії ($2,5 тисячі), Латвії, Хорватії та Словаччині ($3,6 тисячі).

Нагадаємо, як народні обранці голосували за запуск ринку землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Гончарук написав звернення щодо ринку землі.

Також портал Знай.uа писав про нову коаліцію в Раді.