В останні роки багато відомі особистості з головою поринули у питання захисту навколишнього середовища. Ні для кого не секрет, що відомий голлівудський актор Леонардо Ді Капріо вже встиг зняти ціле кіно про небезпеку танення льодовиків. Та й серед простих людей є багато екоактивістів, багато хто вже познайомився з ідеями Грети Тунберг.

У мережі з'явилося відео, яке створили активісти "YES TOMORROW Ukraine". Матеріал наочно показує, на що перетвориться наш блакитний будинок, якщо не вжити заходів. Відео опубліковано в мережі YouTube, під назвою: "Забруднення світового океану".

Забруднення світового океану, facenews.ua
Забруднення світового океану, facenews.ua

"Світовий океан в небезпеці. Люди завжди тягнулися до води, саме ці території люди намагалися освоїти в першу чергу. Близько 60% всіх великих міст розташовано на прибережній території. При цьому великі промислові комплекси викидають у море близько декількох тисяч тонн всіляких відходів, в тому числі і великі міста зливають туди й каналізацію. Тому не варто дивуватися, коли воду беруть на пробу, там знаходять величезну кількість різних шкідливих мікроорганізмів. Світовий океан — це дуже велика, але тендітна система. Сама людська цивілізація багато в чому залежить від світового океану. Він впливає на погоду і клімат усієї планети. Забруднення тягне за собою занепад багатьох тваринницьких господарств. Великі міста борються з величезною кількістю сміття — викидом відходів в глибоководні місця. Однак це тільки відтягує повну втрату світового океану. А одним із головних забруднювачів є нафта, вона потрапляє туди різними шляхами.", - повідомляють активісти.

У відеороботі не тільки констатуються сумні факти, але і пропонуються варіанти вирішення ситуації.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Все це не може не викликати тривогу, тому багато країн вже роблять спроби виправити ситуацію, або хоча б знизити рівень шкоди, що людська діяльність заподіює світовому океану. Кожному під силу, хоч і зовсім небагато, але знизити темпи забруднення: не виливайте в каналізацію токсичні речовини; здавайте на переробку батарейки і лампочки; під час відпочинку біля води ведіть себе відповідально і не залишайте на березі сміття. Якщо не ми, то хто?", - підсумували автори відео.

Нагадаємо, у Миколаєві школяр підстрелив однокласника: як зброя потрапила до рук дитини.

Як повідомляв Знай.uа Грета Тунберг з дитиною кинула виклик Атлантичного океану: що задумала муза Шварценеггера.

Знай.uа писав, Грета Тунберг присоромила офісних працівників: набирає популярність цікавий тренд.