В одеській школі зафіксовано спалах небезпечної екзотичної хвороби - вірусу Коксакі. Так, чиновники заборонили батькам водити своїх дітей в школи і садки, якщо у тих є ознаки ГРВІ.

Про це повідомила глава департаменту освіти і науки Олена Буйневич, додавши, що якщо учитель помітить у класі хвору дитину, то її заберуть з уроків до ізолятору медпункту до приїзду батьків.

госпіталізація
госпіталізація

Чиновниця закликала батьків не водити дітей в школи і садки, якщо у них є хоча б найменші натяки на ознаки ГРВІ. До того ж вона не на жарт налякала інформацією про те, що в Одесі зараз серед дітей поширюється хвороба Коксакі, яка відноситься до категорії респераторних вірусних інфекцій і поширюється дуже швидко.

"Вісім класів закриті на карантин. Це викликано тим, що більше ніж 30% учнів у цих класах хворіють на ГРЗ, серед яких є не тільки випадки простудних захворювань, а і вірус Коксакі. Так як ця хвороба лякає наших батьків, просимо у разі виявлення будь-яких ознак гострого респіраторного захворювання, не пускати дитину в школу", - сказала директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Школу на Одещині зачинили на карантин

За словами медиків, інкубаційний період вірусу становить від 2 до 10 днів, перші ознаки нагадують звичайний грип або застуду.

При вірусу Коксакі вискакують невеликі бульбашки з рідиною на тілі. Вони можуть утворитися де завгодно, але звичайно, в першу чергу їх можна помітить у роті і на статевих органах. Крім цього, неприємним симптомом вірусу Коксакі є сильна діарея, розлад шлунково-кишкового тракту.

Якщо вчасно не виявити та запустити лікування вірусу Коксакі, це може загрожувати загальним запалення центральної нервової системи, менінгітом, паралічем, перикардитом і навіть розвитком діабету.

Вірус передається повітряно-крапельним шляхом, також потрібно ретельно слідкувати за рівнем забруднення питної води. Особливо швидкими темпами поширюється серед дітей.

Наразі вакцини від вірусу не існує, наголошують медики. Тому допомогти убезпечити себе від моторошної хвороби допоможуть нехитрі правила: мити руки після туалету та перед прийомом їжі та уникати людей, які встигли підхопити вірусну інфекцію.

Нагадаємо, раніше 12 звичок, про шкоду яких ніхто і не підозрює: як правильно спати, чхати і ходити в туалет.

Також Знай.uа писав, що викликає параліч: в Одесі розгулявся небезпечний вірус-убивця, школи екстрено закривають на карантин.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що рак - не вирок: львівський медик розповів про грандіозний прорив у лікуванні "чуми ХХІ століття".