З'явилася інформація, що в Україні запроваджено автоматичну взаємодію між реєстрами Пенсійного фонду та Мін'юсту. Дана взаємодія, у межах національної системи "Трембіта", вже друга. Наголошується, що процес обміну знаходиться під захистом шифрування та електронних печаток.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства цифрової трансформації.

Гривня
Гривня

Тепер перевірку даних щодо померлих громадян автоматизовано, інформація про факт смерті громадянина оперативно надходить до ПФУ, що дозволяє своєчасно надавати соціальну допомогу на поховання померлого та припиняти виплату пенсії.

Пенсійні виплати в Україні
Пенсійні виплати в Україні

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Впровадження національної платформи обміну даними є важливим кроком на шляху до цифровізації держави та покращення системи державного управління. Сьогодні ж ми представляємо автоматичний обмін даними з Пенсійним фондом, який унеможливить будь-які махінації з пенсіями померлих людей", - заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

Нагадаємо, нові правила для пільговиків: українцям нагадали, куди поділися субсидії і коли їх повернуть.

Як повідомляв Знай.uа радник РНБО Сивохо приголомшив українців заявою щодо Донбасу: "Прийшов час просити вибачення".

Знай.uа писав, українським пенсіонерам анонсували нові виплати: хто в 2020 році опиниться серед щасливчиків.