Цими днями Україна приєдналася до Декларації щодо безпеки шкіл та стала сотою країною, що підтримала відповідні положення цього. Відтак, тепер на школи чекає ряд змін, серед яких різноманітні тренінги та психологічна підтримка як батьків, так і дітей. Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

Як відзначається, відтепер в українських школах відбудеться ряд змін, які передбачають покращення безпеки для учнів.

Українські школи, фото: volga.lutsk.ua
Українські школи, фото: volga.lutsk.ua

“Україна стала 100-ою державою, що приєдналася до Декларації про безпеку шкіл. Зараз наша країна знаходиться у надзвичайно складній ситуації збройного конфлікту. Це травмує нас усіх, однак попри все одне із основних наших завдань – забезпечити безпеку наших дітей. Школа – це простір довіри і зростання”, – йдеться в повідомленні

Відтак, у зв'язку із збройним конфліктом у державі, в школах розпочнеться відновлення освітньої інфраструктури, забезпечення психологічної реабілітації учнів, батьків і вчителів та проведення тренінгів з безпеки і охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що школярі будуть навчатися за загальною програмою, а повний перехід на українську повинен закінчитися вже в 2023 році. Це передбачає закон України "Про освіту" та нова реформа.

Як повідомляв портал Знай.ua, щодня в українських школах харчуються 5 мільйонів дітей, при цьому, за 2019 рік були встановлені порушення в організації харчування у 38% закладів - це 626 отруєнь. Це означає, що кожен день половина дітей в українських школах знаходяться в небезпеці.

Також портал Знай.ua писав, що в дитячому садку відбулося масове отруєння дошкільнят.