Як відомо, ще нещодавно Верховна Рада прийняла бюджет на наступний рік. А це в свою чергу, як обіцяв прем'єр-міністр Олексій Гончарук, призведе до збільшення зарплатні, пенсії, та субсидій. Щоправда, чи дійсно це станеться, пишуть Вести.

Відтак, для пересічних українців один з найважливіших показників – є розмір прожиткового мінімуму, від якого й залежать пенсії та допомоги. Однак, з 1 січня він не змінитися та залишиться, як і в грудня 2019 року - 2027 грн. Однак, "покращення" все ж буде. Так, з 1 липня він збільшиться на 91 грн, а з 1 грудня - ще на 71 грн. Тобто, за цілий за цілий рік прожитковий мінімум зросте на 162 грн.

Зарплатня

Щодо зарплатні, то її планують збільшити – з 1 січня збільшиться на 550 грн і складе 4723 грн. Також, за прогнозами Гончарука, зросте і середня зарплатня - до 12497 грн. Однак, як зауважується, за останніми даними статистики понад 4 млн найманих працівників отримують в місяць не більше 5 тис. Грн. Тому навіть при зростанні середньої зарплати на 17%,, доходи українців залишаться на рівні 5-6 тис. грн.

Пенсіонери, фото - 24Warez
Пенсіонери, фото - 24Warez

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

Пенсії

Як відомо, станом на жовтень пенсії отримують приблизно 11 млн 349 тис. українців. Однак, для майже половини 4,8 млн, вони сягають менш як 2 тис. грн в місяць. Відтак, за новим прийнятим бюджетом, пенсія виросте на 131 грн, або на 8%. Причому збільшиться вона з 1 липня з 1638 грн до 1712 грн, а з 1 грудня - до 1769 грн. При очікуваної інфляції на рівні 5,5% більшу частину надбавки з'їсть зростання цін.

Субсидії

Вже у держбюджеті-2020 скорочено видатки на субсидії сім'ям, а також на придбання пічного побутового палива і скрапленого газу. Відтак, це виділено лише 47,6 млрд грн, значно менше ніж цього року - 58 млрд гр.

Також додамо, що нещодавно "Нафтогаз" оголосив про те, що ціни на газ з листопада цього року виростуть на 14,7%, і це не останнє підвищення. Крім того, Кабмін скасував встановлені попереднім урядом граничні тарифи на тепло і гарячу воду. А відтак, коли обмежень по тарифах немає, суми в квитанціях, за прогнозами експертів, зросте на 15-30%.

Нагадаємо, українцям автоматично закриють виплати пенсій, всього за кілька хвилин: деталі нововведення.

Як повідомляв Знай.uа нові правила для пільговиків: українцям нагадали, куди поділися субсидії і коли їх повернуть.

Знай.uа писав, банкомати стануть пережитком минулого: готівка будуть видавати прямо в магазинах АЗС.