Віруючі православної церкви в цей день вшановують пам'ять преподобної Матрони Константинопольської. Інші назви свята: «Матрона зимова», «Мотря наставниця», «Зима стає», «Зимовий день». У цей день на Русі молилися перед іконою «Скоропослушниця» про прозріння очей, кульгавості, за дітей, про бажання мати здорову дитину, про порятунок з полону і при корабельній аварії.

У цей день прийнято дарувати бідним предмети побуту та одяг. Тому саме час провести ревізію в шафі, знайти те, що ви не носите з якої-небудь причини. Ці речі тільки захаращують простір, а є люди, яким вони дуже б стали в нагоді, особливо взимку. Віднесіть їх благодійній організації, в дитячі будинки або в церкву. Але спочатку краще їх перепрати, щоб позбутися від вашої енергетики. Інакше ви можете віддати іншій людині свою удачу.

Також варто приміряти теплий зимовий одяг, щоб перевірити її. Може щось треба вшити, розточити, зашити або віддати в хімчистку. Речі, які ви не одягаєте більше трьох років, можна відразу віддавати. Швидше за все ви більше не використаєте їх.

Наші предки вірили, що в цей день зима скаче на білому коні, налітають морози і починаються снігопади. А коли зима втомлюється, то пересідає на гнідого коня – час відлиги і бурого снігу. Хоча цінували будь-яку погоду, але більш красивою і веселою все ж вважалася біла зима, адже можна було ще і в сніжки пограти, покататися на санях.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Народні прикмети на 22 листопада

Також у цей день починають лікуватися цілющими травами, які зібрали влітку. Це можна зробити і для профілактики. Зазвичай до цього часу вже висохли трави і можна заварювати з ними чай, щоб підтримати імунітет, або більш сильні настої і відвари від різних хвороб. Найголовніша трава – іван-чай. Вважається, що у неї є чарівна сила від різних недуг, але він ще може допомогти знайти скарб.

До знахарів звертаються за допомогою від недуг, для причарування коханого, повернення зниклої худоби. Вам не відмовлять. А деякі обряди може провести і не знахар.

Ви можете провести обряд від злого погляду, якщо не бажаючи постійно псуєте іншим людям життя. Підійдіть до храму, всередину не заходьте, дайте убогим три найулюбленіших своїх речі. Але шкодувати про це не можна. Далі зайдіть в церкву і тримаєте в руках три скельця. На них потрібно попередньо довго дивитися, потім біля ікони Богоматері скажіть: «Матір Божа, хочу в тебе попросити, від лихого ока мене звільнити. Матроною заклинаю, чистого погляду вопрошаю. Амінь. Амінь. Амінь». Перехрестіться, вийдіть і викиньте скельця, при цьому потрібно стояти обличчям до дверей храму, а кидати лівою рукою через праве плече.


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.