Найбільша німецька авіакомпанія Lufthansa в своїй програмі зобразила Донецьк як частину території Росії. У бортовій інформаційній системі цю помилку помітив один з пасажирів рейсу Осака-Мюнхен від Lufthansa - український дипломат Олексій Макєєв.

Літак, Турист - Delfi
Літак, Турист - Delfi

Макєєв зняв відео-підтвердження і залив його на свою сторінку у соціальній мережі Twitter.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Український дипломат попросив авіакомпанію виправити допущену помилку, так як Донецьк - це частина України.

Німецьке видання Der Spiegel пише, що якщо врахувати п'ятирічну війну на території окупованого Донбасу, то таке позначення Донецька від авіакомпанії можна вважати за політичну позицію. Макєєв уточнив, що поруч з українським кордоном є російське однойменне місто Донецьк, яке не має до України жодного відношення. Однак на карті системі Lufthansa зображений був Донецьк, який входить до складу України.

Літак, YouTube
Літак, YouTube

Компанія Lufthansa відреагувала на скаргу і вибачилася. У компанії заявили, що помилка виникла в програмному забезпеченні, яке зробили в США. Його попросили терміново оновити.

Нагадаємо, раніше The Economist "залишили" Україну без Криму: обурливі кадри спробували видалити з мережі, але нічого не вийшло.

Також Знай.uа писав, що Ігор Лесєв показав відкриту рану мільйонів українців: "Прос*али не тільки Крим...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Сенцов заговорив про життя в Криму після анексії: "Не існує...".