Цими днями російські бойовики застосували новітню зброю на території окупованого Донбасу. Відтак, під час атаки один із військових був поранений новим типом боєприпасів, осколки яких не магнітяться при вилученні з тіла людини. Про це на своїй Facebook-сторінці написав журналіст Юрій Бутусов.

Як відзначається, цими днями бойовики скинув вибухівку на території, яка донедавна вважалася однією з найспокійніших на Донбасі – під селом Сизим.

"Росіяни застосували новий вид боєприпасу для скидання з безпілотника. Характер поранень однозначно вказує на повітряний підрив. Керівництво України, як зазвичай, ніяк не відреагувало на атаку – хоча Сизе на самому кордоні з Російською Федерацією. Раніше Сизе вважалося однією з найспокійніших ділянок ООС, де давно не було ніякого обстрілу", – йдеться в повідомленні.

Скріншот допису
Скріншот допису

Відтак, після атаки з тіла пораненого військового дістали 50 осколків. Однак, під час їхнього видалення, частина осколків не магнітилася.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами військових медиків, це перший випадок у їхній практиці, коли осколки снаряда мають різну структурну основу, та не видаляють магнітним інструментом або звичайним способом.

Щодо українського захисника, то він розповів, що це був снаряд, який вибухнув у повітрі на невеликій висоті, після чого дрібні осколки почали уражати особовий склад, який перебував під епіцентром вибуху.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що вогонь не вщухає, бойовики обстрілюють українські позиції: в ООС доповіли про ситуацію на Донбасі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", іноземні експерти оцінили шанси України повернути Донбас.

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі загинув командир ЗСУ.