В церковному календарі це день вшанування пам'яті святого апостола Пилипа - одного з дванадцяти апостолів - учнів Ісуса Христа. Інші назви свята: «Пилипівки», «Пилипові заговини», «Куделиця», «Заговини».

Філіп родом з міста апостолів Андрія і Петра, тому його закликали разом з ними. У нього була дружина і дочки. Філіп був проповідником і його промови супроводжувалися чудесами: він воскресив мертвого немовля, повернув до життя небіжчика, якого несли повз на ношах. Проте, не дивлячись на всі чудеса, життя Філіпа закінчилося на хресті. Його стратили язичники за місіонерську діяльність.

Апостол Філіп, фото: В гостях у кудесницы
Апостол Філіп, фото: В гостях у кудесницы

Чого не можна робити 27 листопада

Не сваріться, не сперечайтеся, не зліться і приберіть весь негатив з своїх емоцій. Якщо проведете день мирно і з хорошим настроєм, то отримаєте заряд везіння на довгий час. Не починайте нові справи, інакше вас чекають фінансові проблеми і збитки. Але можна планувати. Також не говоріть поганих слів, такі слова можуть залучити невдачі, хвороби і проблеми в особистих відносинах.

Народні прикмети на 27 листопада

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Ясний день 27 листопада обіцяє неврожайний рік.
  • Багато снігу навалило – слід чекати тривалих дощів.
  • 27 листопада ворони каркають - передбачають відлигу.
  • Дерева в інеї на Пилипів день стоять – прикмета до урожайному році.
  • Цвірінькають в Куделицю горобці – передбачають зміну погоди.
  • Небо затягнуте 27 листопада – прикмета до дощового травня.
  • Багатий урожай пшениці обіцяє сьогоднішній дощ.
  • Водойми під льодом – прикмета до достатку риби.
  • Кіт у будинку, де живе дівка на виданні, 27 листопада вмивається, – прикмета до швидкого заміжжя.
  • Народжені в цей день мають запальний характер. Вони гарні оратори, звикли займати лідируючу позицію. З них виходять відмінні викладачі і керівники.


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.