У суботу, 30 листопада, в Україні буде по-справжньому листопадова погода. Так, в останній день осені очікуються дощі, тумани, сніг і навіть мокрий сніг. Пориви вітру будуть сильними – у країну йде похолодання.

Про це повідомила відомий синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці.

Так, зниження температури повітря та мокрий сніг синоптик обіцяє на Заході України. У суботу температура там не перевищить +1 +4 градусів.

Холодна погода, eanews.ru
Холодна погода, eanews.ru

"На півночі та в більшості центральних областей очікується погода, яка пронизує холодом – так як +2 +5 градусів, а ще й сильний вітер", - написала Діденко.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

На Сході буде +3 +8 градусів, у південній частині +5 +10, у Криму до +12 градусів.

У Києві в суботу можливий невеликий дощ з мокрим снігом. Температура повітря вночі та вдень буде приблизно однаковою, +1 +4 градуси, ввечері вона знизиться до 0-1 морозу.

Листопад в Україні завершиться дощем у східних областях, мокрим снігом у західній частині (ожеледиця!)та всюдисущими...

Geplaatst door Наталка Діденко op Vrijdag 29 november 2019

Народний прогноз погоди в Україні

30 листопада відзначається день пам'яті святителя Григорія чудотворця, єпископа Неокесарійського. У народі цього святого називали Зимовказувачем, оскільки погода у цей день вказувала на те, якою буде погода прийдешньої зими. Якщо на Григорія стояла хороша погода, то й зима обіцяла бути хорошою, якщо погода була поганою, то й зима поганою буде.

погода на 30 листопада, Укргідрометцентр

Нагадаємо, температура в Україні в грудні може побити рекорд за останні 30 років і впасти до -20 градусів морозу.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики дали свій прогноз на майбутню зиму сезону 2019/2020.

Також портал Знай.uа писав, що в внаслідок кліматичних змін в Україну прийдуть періоди посухи і сильні зливи.