З'явилася інформація, що уряд України планує змінити Кодекс законів про працю. Так, згідно з нововведеннями у деяких категорій громадян з'являться додаткові перерви в робочому розкладі.

У першу чергу мова йде про жінок з немовлятами — українкам хочуть надати час для їх годування. Про це стало відомо завдяки заяві заступника міністра соціальної політики України Сергія Ніжинського.

робота в офісі, фото: Куб
робота в офісі, фото: Куб

Дану ініціативу з гендерної рівності вже внесено до проєкту змін Кодексу. Також повідомляється, що ініціатива знаходяться на розгляді в комітеті українського парламенту, і тепер вивчається народними депутатами.

Грудне вигодовування, МОЗ
Грудне вигодовування, МОЗ

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Чиновник додав, що жінкам на роботі для годування немовлят має бути надано "спеціально відведене місце". Що конкретно мається на увазі під цим приміщенням, не уточнюється.

Нагадаємо, накопичувальні пенсії, скасування надбавок та перерахунок: до чого готуватися українцям в 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа Кабмін відбере у військових пенсіонерів останнє: які нововведення готують у Гончарука.

Знай.uа писав, в Україні можуть зникнути трудові книжки, в Кабміні запропонували новий варіант: як це буде працювати.