У цей день православна церква святкує велике двунадесяте свято — Введення у храм Пресвятої Богородиці. Це одне з дванадцяти великих церковних свят у році, не рахуючи Великодня, який триває п'ять днів. Інші назви свята: «Введення», «Ввезення», «Ворота зими», «Свято молодої сім'ї».

Часто цей день називають скорочено просто «Введення». Коли Діві Марії було 3 роки, її батьки привели її в Єрусалимський храм, так як дали обітницю присвятити його Богу. Там Марію виховували з іншими дівчатами, навчали Священного Писання, рукоділля. А у вільний час вони молилися. За переказами, Марії являлись ангели, розмовляли з нею, давали їжу. Так Богородиця прожила до 15 років, а потім їй обрали чоловіка вдівця Йосипа.

Введення, фото: Українська Православна Церква
Введення, фото: Українська Православна Церква

Чого не можна робити 4 грудня

На Введення заборонено сильно веселитися, краще сходіть на тихі посиденьки в гості, а ще краще – в храм на ранкову або вечірню службу. Так, це будній день, але бажано в церкву потрапити. Не займайтеся важкою роботою, не шийте, не прибирайте, не періть. Також не можна відмовляти у милостині нужденним. Ще категорично заборонено укладати шлюби. А ось хрестити дітей можна. Також не давайте в борг нікому, щоб у самих не було проблем з фінансами.

Народні прикмети на 4 грудня

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Введення прийшло — зиму на Русь завело.
  • Якщо перший сніг пішов до Введення, значить він швидко розтане, а якщо після нього, то буде лежати до самої весни.
  • Якщо 4 грудня холодно, то зима буде морозною і сніжною.
  • Якщо мороз і сонце, значить урожай хліба в наступному році буде хорошим.
  • Якщо вдарив мороз, значить літо буде спекотним.
  • Яким видалося Введення, така погода буде і на Різдво.
  • Введення накладає на воду льодення.
  • Якщо церковні дзвони лунають дзвінко і їх чути далеко – це до морозу, а якщо звук глухий – до снігопаду.


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.