Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства хоче виключити в майбутньому можливість звільнення вагітних жінок і дозволити брати відпустку за свій рахунок на 30 днів замість 15.

Про це повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Мілованов під час брифінгу, передає прес-служба Кабінету міністрів.

За його словами, головне завдання – законодавчо захистити всіх працівників, а звільнення вагітних жінок зробити неможливим.

"Ми прагнемо ускладнити, а в ідеалі, взагалі виключити випадки, коли під умовою фіктивних реорганізацій компаній або установ звільняють соціально незахищених осіб", - заявив Мілованов.

Тимофій Мілованов
Тимофій Мілованов

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Міністр також додав, що в уряді пропонують вдвічі збільшити кількість днів відпустки за свій рахунок – з 15 до 30 днів. При цьому механізм виплати лікарняних хочуть залишити в силі.

Крім цього, в уряді пропонують внести в трудове законодавство зміни, якими узаконять роботу з дому і роботу з гнучким графіком.

Нагадаємо, молодим мамам виділять перерву на годування немовлят у робочий час.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Гончарука готові урізати лікарняні і звільняти навіть вагітних.

Також портал Знай.uа писав, чому жінкам в Україні платять менше, ніж чоловікам.