Співробітники районної лікарні поскаржилися, що в установі перуть одноразові простирадла з моргу, після чого їх видають живим пацієнтам, хоча за правилами таку білизну слід утилізовувати.

Мова йде про лікарню Богдановича у Свердловській області РФ. Про це пишуть російські ЗМІ.

Співробітник лікарні Володимир Гаврилов розповів, що незважаючи на те, що за правилами, білизна підлягає утилізації, санітари моргу відвозять її до пральні.

Жахіття лікарні в Свердловській області, MDK
Жахіття лікарні в Свердловській області, MDK

"Згідно з правилами, ця білизна після моргу підлягає утилізації. Але санітар моргу забирає білизну в мішки і везе до пральні. Після на цій же білизні сплять пацієнти", - запевняє співробітник лікарні.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Жахіття лікарні в Свердловській області, MDK
Жахіття лікарні в Свердловській області, MDK

За його словами, два роки тому на машині, на якій транспортували трупи, також возили продукти для лікарні. Зараз там возять медичні відходи та шприци — це "робота з кров'ю, це і ВІЛ та гепатит може бути". Інший співробітник, Сергій Лутков, заявив, що в машині і зараз возять обіди, сніданки і вечері.

Гаврилов також повідомив, що після "безнадійної боротьби" за стимулюючі виплати співробітники звернулися в прокуратуру, але прокурор списав справу в архів, оскільки лікарня не надає потрібні документи.